Objavljena detaljna vremenska prognoza: Od ponedjeljka kreće razvedravanje

Vijesti 18. okt 202408:32 0 komentara
Uroš Kokol/N1 / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom.

Lokalno jači pljusak je moguć uglavnom na području Hercegovine i Krajine. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u subotu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslijepodne u Bosni postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab na sjeveru zemlje sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 23 stepena.

U nedjelju jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 24 stepena.

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 15 do 20, na jugu zemlje do 24 stepena.

U utorak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 16 do 21, na jugu zemlje do 24 stepena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!