Objavljena detaljna vremenska prognoza za vikend

Vijesti 09. okt 202409:52 0 komentara
F.Z./N1

U Bosni i Hercegovini danas prije podne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje.

“Prije podne slaba kiša ili jači lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim, jugozapadnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Poslije podne lokalno slab pljusak je moguć ponegdje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Dnevna temperatura zraka od 18 do 24, lokalno na jugu i sjeveru zemlje do 26 stepeni Celzijusa.

U četvrtak, u većem dijelu Bosne i Hercegovine sunčano uz umjerenu oblačnost. U večernjim satima porast naoblake što u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može usloviti kišu, a u noći na petak širom zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U petak, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša i pljuskovi se očekuju širom zemlje. U ostatku dana padavine uglavnom u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.

U subotu, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!