Objavljena detaljna vremenska prognoza za vikend: Spremite kišobrane

Vijesti 23. feb 202414:11 0 komentara
F.Z. / N1

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u zapadnim područjima je registrovana i slaba kiša.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan-sedlo i Livno 8, Sokolac 9, Drvar 10, Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 12, Bihać i Gradačac 13, Srebrenica, Trebinje i Zenica 14, Banja Luka, Mostar, Prijedor, Sanski Most i Stolac 15, Neum 16, Bijeljina i Zvornik 17 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a u ostalim dijelovima padavine slabijeg intenziteta. U planinskim područjima i sa slabim snijegom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Vjetar umjeren do jak prijepodne, uglavnom jugo. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 16 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno i vjetrovito sa kišom. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!