Vatrogasci strahuju od vjetra i temperatura, pogledajte dokle je vatra došla

Vijesti 16. jul 202213:10 > 13:16 0 komentara
požar konjic
N1

Vatra se spustila do sporednih puteva koji vode ka kućama kod Boračkog jezera, a vatrogasci su lokalizovali ovaj dio, javlja reporterka N1 sa mjesta događaja.

Od petka traju borbe u Konjicu sa vatrenom stihijom koja je u jednom momentu ozbiljno zaprijetila i kućama. Međutim, akcijom vatrogasaca požar je lokalizovan.

Danas su u pomoć pristigli i helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nakon što je državno predsjedništvo sinoć dalo zeleno svjetlo.

požar konjic požar konjic
N1
požar konjic požar konjic
N1
požar konjic požar konjic
N1
požar konjic požar konjic
N1
požar konjic požar konjic
N1
požar konjic požar konjic
N1
N1

Reporterka N1 Sanda Arnautović javlja kako se vatra sa strmina širi zbog visokih temperatura i vjetra, najveća bojazan je da se ne spusti do glavnog puta koji vodi ka Boračkom jezeru. Desetak vatrogasaca je na terenu i prati situaciju, reaguju kada su u mogućnosti.

“Kada se vatra spusti u blizini puta, prate situaciju i na visinama pomoću drona, čekaju helikoptere OS BiH da se vrate na ovo područje i pomognu im u lokalizaciji požara na nepristupačnom terenu, gdje ima i minsko-eksplozivnih sredstava. Okolnosti nisu dobre i strahuju da bi kako dan prolazi situacija mogla biti sve teža, gori borova i hrastova suma”, kaže reporterka N1 sa mjesta događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!