Očajni penzioneri: Narod je gladan, dok platite lijekove i stan od penzije 480 KM ništa ne ostane. Oni misle samo na sebe (VIDEO)

Veliki broj penzionera živi na rubu egzistencije i sada su digli svoj glas - traže povećanje penzija u skladu sa rastom prosječnih plata. Tu su i drugi zahtijevi, a sve su, ističu, zaradili tokom svog radnog vijeka. Pitali smo penzionere kolike bi penzije trebale biti kako bi imali život dostojan čovjeka.

U razgovoru s reporterkom Tinom Jelin-Dizdar penzioneri poručuju kako je situacija katastrofalna i da su mnogi penzioneri, ali i radnici – gladni.

“Koliko su samo lijekovi, svi se plaćaju. Platim 80 KM lijekove, stan 280 KM, a penzija 484 KM. Imam dvije kćerke, nijedna ne radi. Moramo se mučiti i gotovo. A oni u Vladi imaju 5.000 KM. Narod je glada. U granapu kupe po jednu bananu, vidite da ljudi nemaju”, kazala je za N1 jedna penzionerka.

“Vlasti misle samo na sebe. I radnici su ugroženi kao i penzioneri”, navela ja druga penzionerka.

Smatraju kako bi na trenutne penzije trebala još jedna kako bi mogli normalno živjeti, a sve ostalo je, ističu, preživljavanje.

Da li će biti povećane penzije u FBiH ili su i penzioneri stavljeni “na čekanje” zbog izbora?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare