“Očekujem da nam poklone kandidatski status, a mogli smo imati uslov manje”

Vijesti 28. okt 202214:23 1 komentar
Jasmin Emrić / N1

Državni zastupnik Jasmin Emrić bio je jedan od predlagača zakona o sprječavanju sukoba interesa, koji se u nekoliko navrata nalazio pred državnim parlamentom. Bez uspjeha. Danas Emrić poručuje: Mogli smo imati uslov manje za kandidatski status, ovako očekujemo da nam ga poklone.

Novi-stari zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Jasmin Emrić vjeruje kako će nakon današnjih poruka predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen u Sarajevu (a koje možete čitati OVDJE) – kandidatski status Bosni i Hercegovini biti poklonjen.

“Mi znamo da nemamo vrijeme da do decembra izvršimo svoju obavezu da ispunimo osam postavljenih uslova. Jedino što možemo očekivati je da nam još jednom progledaju kroz prste”, naveo je Emrić.

A u osam spomenutih uslova, podsjetimo, spominju se i oni zakoni koji su su se i u prethodnom mandatu nalazili u Parlamentu BiH – među njima i onaj o VSTV-u, te o sprječavanju sukoba interesa, a čiji je predlagač, između ostalih, bio i Emrić.

“Zakon o sprječavanju sukoba interesa je gotovo od 2017. godine u zakonodavnom postupku. Nekoliko je puta prošao zakonodavni postupak. U Domu naroda nije dobio podršku, a da smo bili odgovorni mogli smo imati uslov manje”, konstatovao je.

Dodao je kako ovakve stvari nisu prolazile zbog sitnih i često uskostranačkih interesa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare