Od danas će se još jedan povratnik bojati noći i sna

Vijesti 03. maj 202418:53 0 komentara
N1

Novi napad na povratnike u Bosni i Hercegovini. Ovaj put na kuću Bošnjaka iz Gacka pucano je iz pištolja. Policija obavila uviđaj, pronađena čahura, a tek bi svoj izvještaj trebali proslijediti tužilaštvu koje će utvrđivati da li postoje elementi krivičnog djela. Napad osuđuju svi, ali podsjećajući na one brojne neriješene iz prošlosti.

Hamo Krvavac u kuću u Gračanici pored Gacka trebao je useliti na ljeto kao povratnik. Izgradnju porodici pomagali su iz Federalnog ministarstva za raseljena lica. Sada, kažu, pomagat će u obnovi. Jer je Hamu i porodicu u noći sa prvog na drugi maj dočekalo neugodno iznenađenje.

“Jučer došli ovamo da obiđemo teren i ušli u kuću kad tamo imaš šta vidjet, tamo slomljeno staklo, metak prošao, kroz staklo i udario u zid. I onda smo zovnuli policiju, policija došla izvršila uviđaj. Našli su onaj čahuru u uglu tamo, odakle je gađao, pištoljem gađao i onda sad, dolazili su nema ko nije dolazio”, rekao je za N1 napadnuti povratnik Hamo Krvavac.

Danas puna kuća zvaničnika i sugrađana, ali Hamo nam priča i kako će ga sigurno u budućnosti biti strah noći i sna. Stanovnici Gacka i okolnih mjesta ipak kažu da do sada problema nisu imali. Nadaju se da je ovo izolovan slučaj i da će svakako nadležni otkriti i sankcionisati počinitelja.

Cijelu priču donosi Mirna Ždralović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!