Od najvećeg aqua parka na Balkanu, do historijskih simbola: Turisti oduševljeni jugom BiH (VIDEO)

Vijesti 11. aug 202421:53 0 komentara
N1

Ekipe N1 vikend su provele u Hercegovini. Zabilježili smo fantastične dojmove turista koji su pristižu, praktično, iz svih dijelova svijeta.

Pregršt je simbola Trebinja zbog kojih vrijedi posjetiti ovaj grad ispod Leotara. Brojni manastiri, bh ponornica Trebišnjica, stari grad u kome kuće sazidane od kamena podsjećaju na neka stara vremena, Anđelkina kapija… I dok sve to turisti obiđu, već je vrijeme za predah. Gdje drugo nego u ljetnoj baštama ispod 16 starih platana.

“Ovdje sam prvi put, veoma je lijepo, zanimljivo, sve sto želim je sjediti u hladu i uživati”, ističu nam oni koje tamo zatičemo.

“Jako često dolazimo, ove godine smo već treći put i grad je divan, mnogo ga volimo, uvijek nam je mnogo lijepo ovdje. Sve smo obišli, manastire Tvrdoš, išli smo do rodnog mjesta svetog Vasilija Ostroskog i trudimo se da obiđemo sto više”, dodaju nam gosti.

Upravo je manastir Tvrdoš nezaobilazna stanica prilikom obilaska Trebinja. Podignut na stijenama, najstariji je živi manastir u Hercegovini. Monasi su posvećeni vinogradima, a u starom kamenom podrumu u starim bačvama sazrijeva prepoznatljivo vino. Posjetioci uvijek rado probaju piće i slušaju price o visevjekovnoj istoriji Tvrdoša.

“Kad uđete u crkvu vidjećete stakleni pod koji pokriva temelje ranokrišćanske crkve iz četvrtog vijeka koji su zidali sveti car Konstantin i majka mu Jelena. Manastir je pet puta rušen i iznova podizan na temelju te rane crkve. Današnji izgled manastira je iz 1928.godine”, pojašnjava nam Miroslav Savić.

Nakon obilaska manastira, turisti su u potrazi za rashlađivanjem. Tokom vrelih dana, desetine hiljada gostiju posjeti Grad Sunca. Najveći akva park na Balkanu posjeduje nekoliko bazena, velike tobogane i skakaonice, sportske terene, tradicionalnu Varoš čaršiju i još mnogo toga.

O pregrštu zabavnih aktivnosti u ponudi više u videu ispod, dok brojne dojmove turista iz Mostara možete pronaći OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!