Odgovor Edina Ramića: Zašto Bakir Izetbegović nije danas u Srebrenici

Vijesti 18. feb 202116:27 > 16:494 komentara
Izvor: N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i čelnici probosanskih političkih partija danas su se u Srebrenici sastali sa predstavnicima Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ kako bi ih podržali u bojkotu lokalnih izbora u ovoj opštini.

Iako su u Srebrenici boravili Komšić, kao lider DF-a, Elmedin Konaković (NiP), Nermin Nikšić (SDP) i Amer Jerlagić (Stranka za BiH), tamo nije bilo i prvog čovjeka SDA Bakira Izetbegovića. Umjesto njega u posjeti ovom gradu boravio je Edin Ramić, potpredsjednik SDA i ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Na pitanje reporterke N1 zašto i Izetbegović nije došao kako bi pružio podršku predstavnicima Inicijative “Moja adresa Srebrenica“, Ramić je odgovorio:

“Gospodin Izetbegović je bio u Srebenici nekoliko dana prije održavanja lokalnih zbora. Kao Stranka demokratske akcije smo učinili sve u našoj moći da se izbori u Srebrenici dese na fer i demokratski način. Očigledno se ti izbori ne mogu desiti i mi smo danas samo formalno tu da stanemo iza odluke i inicijative. Da li su svi predsjednici lično prisutni ili ne, nije suštinski važno”, istakao je Ramić.

Komentari

Vaš komentar