Odgovor uredničkog kolegija “Avaza” Miloradu Dodiku

Vijesti 22. mar 202215:07 3 komentara
Milorad Dodik (N1)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je na konferenciji za medije govorio zašto je pokazao srednji prst novinarskim ekipama danas kada se pojavio na saslušanju u Tužilaštvu BiH. Dodik je odgovarajući na pitanja medija spomenuo i Dnevni Avaz, a nedugo nakon toga stigao je i odgovor iz uredničkog kolegija "Avaza".

“Šta ste nam zamjerili, gospodine Dodik? Pisati istinu za vas je očigledno nešto nepojmljivo, a vi ste nam upravo na pres-konferenciji bili glavni svjedok da smo napisali istinite stvari. Ima tu još pitanja…”, navode iz Avaza u odgovoru upućenom Miloradu Dodiku.

“Zašto ste odjednom u tolikoj panici ako ste nevini? Zašto se toliko bojite pisanja „Avaza“ i još nekih medija, jer mi nismo ni sud ni tužilaštvo? Smeta li Vam, gospodine Dodik, to što ne možete utjecati na naše pisanje i što smo se za istinu spremni suprotstaviti i mnogo jačima od vas? Smeta li vam, gospodine Dodik, to što smo 100 posto probosanski medij?”.

“Moramo vam nešto i poručiti, gospodine Dodik. Vaš novi primitivni napad na medije, ovog puta i na našu kuću, sigurno nam neće odrezati krila. I dalje ćemo mi profesionalno o svemu… O politici, kriminalu, korupciji, nepotizmu, primitivizmu… Svemu što je vama vrlo blisko”, kažu iz Avaza.

Rasprava Dodika i novinarke N1: Da li ćete se izviniti zbog srednjeg prsta VIDEO

“Možda vas boli, ali mi nemamo drugog izbora nego profesionalno raditi svoj posao. To što ste vi osumnjičeni, složit ćete se, rezultat je vaših nedjela, pa ćete se sami i bez nas morati suočiti s tim.Poštovani članu Predsjedništva, jedine nam Bosne i Hercegovine, želimo vam da u budućnosti manje budete u Tužilaštvu, a više učinite za građane ove zemlje. Bit ćemo mnogo sretniji kada budemo mogli pisati o velikim međudržavnim ugovorima, a manje o vašim spornim ugovorima s određenom bankom. Nismo se prepali ni velike Rusije ni udara iz dubine ruske duše, nećemo ni vas”, kazali su iz Avaza i poručili:

“Mi smo na strani istine!”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare