Određen jednomjesečni pritvor sedmorici osumnjičenih za ubistvo u Buća Potoku

Vijesti 10. sep 202115:48 > 16:04 0 komentara
Fena

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za sedmoricu osmunjičenih za ubistvo Erduana Abazija koje se dogodilo prije tri dana u sarajevskom naselju Buća Potok.

Ovu informaciju za N1 je potvrdio Omar Mehmedbašić, advokat jednog od osumnjičenih. Kako nam je kazao, pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli prikriti ili uništiti dokaze te utjecati na svjedoke.

Za ubistvo je glavnoosumnjičeni Naser Abazi (2001.), a osim njega i A.A. (1981.), A.A. (1991.), K.A. (1981.), M.A. (2002.), V.A. (2000.) i D.A. (1998.).

Podsjećamo, 7. septembra je došlo do tučnjave u kojoj je smrtno stradao Erduan Abazi. Ovakvo ubistvo je šokiralo mještane Buća Potoka, a sve se odvijalo u blizini osnovne škole.

POVEZANE VIJESTI

Očevici, koji nisu željeli pred kamere N1 televizije tvrde da su nekoliko puta zvali hitnu pomoć i da smatraju da nisu na vrijeme reagovali te kako su nam kazali, vjeruju da bi momak koji je preminuo bio živ da jesu.

Jučer su policijski službenici MUP-a KS uhapsili još jednu, tačnije, sedmu osobu koja se dovodi u vezu s ovim ubistvom te je glavni tužitelj Tužilaštva KS u toku dana predložio određivanje jednomjesečnog pritvora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!