Određen pritvor za uhapšenu šeficu UIO BiH Jelenu Majstorović i druge

Vijesti 26. dec 202210:48 1 komentar
F.Z./N1

U akciji naziva "Brend IV" koju su protekle sedmice proveli policijski službenici Agencije za istragu i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) na području Banjaluke, među šestero uhapšenih bila je i Jelena Majstorović, šefica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BiH te je za troje njih određen pritvor.

Sud Bosne i Hercegovine je mjere pritvora odredio na osnovu prijedloga Tužilaštva BiH.

Pritvor je određen osumnjičenima Jeleni Majstorović, Radenku Popoviću i Stevi Saviću koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec, računajući od dana hapšenja, tačnije, od 21. decembra 2022. do 21. januara 2023. ili do nove odluke Suda.

Osumnjičenima je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja, odnosno, zbog bojazni da će osumnjičeni ukoliko se nađu na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vijeću Suda BiH u roku od 24 sata od prijema pismenog otpravka rješenja.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare