Održana debata vlasti i opozicije u RS

Vijesti 08. nov 202114:19 1 komentar
N1

"Saglasni smo s tim da RS treba vratiti dio Dejtonskih nadležnosti, ali i unaprijediti već postojeće koje imaju nedostataka." Ovo su poručili predstavnici političkih partija i vlasti i opozicije u RS, u okviru debate koju je organizovalo Udruženje “Misli dobro”

Na miran i dostojanstven način razmijenjena su suprotstavljena mišljenja o društveno-političkim temama i to je ono što treba postati praksa i na sjednicama NSRS rečeno je na debati.

“Ovakvi, neopterećeni sastanci i dijalozi doprinose demokratizaciji društva i širem shvatanju šta je to demokratija i kako funkcionišu institucije, zavisnost institucija između sebe i, istovremeno, nezavisnost tih institucija“, rekao je Davor Šešić iz SDS-a.

Na pitanje novinara hoće li biti urađeno nešto konkretno za ono što se danas moglo čuti, te koliko često se organizuju ovakvi, neobavezni sastanci, izjavili su da je tačno da ovakvih dijaloga nedostaje, ali da će se u narednom periodu to intenzivirati. Novinare je zanimalo i to je li ovo samo jedna u nizu “predstava” pred izbore, na šta su, iz Udruženja “Misli dobro” rekli da se boje da je tako, ali da će vjerovati da ovaj put, neće ostati samo na riječima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare