Oftamološka ordinacija negira KUIP: Nismo dobili nikakvo rješenje o zatvaranju

Vijesti 29. dec 202116:53 > 16:57 1 komentar
N1

"Netačan je navod da je navedena ordinacija zatvorena, kao i navod da je izrečena privremena mjera zabrane obavljanja djelatnosti. Odgovorno tvrdimo da na adresu ordinacije nikada nije stiglo bilo kakvo rješenje, kojim se privremeno zabranjuje obavljanje djelatnosti, ili se zatvara ordinacija", navedeno je danas iz Privatne oftamološke ordinacije „Eye Clinic Dr. Ismail“ Dr. Ismail Eiad.

“Predmetnim tekstom je narušen ugled navedene oftamološke ordinacije, te veliki broj korisnika usluga ordinacije je nakon što su pročitali ovaj tekst, zvalo ordinaciju sa upitima da li je tačno ovo što je napisano u tekstu”, dodaju u reakciji iz klinike.

“Ovakav tekst za posljedicu ima gubitak povjerenja kod korisnika usluga ordinacije, a koje povjerenje je trudom i zalaganjem vlasnika i uposlenika stečeno kroz godine poslovanja”, kazali su u reakciji.

Podsjećamo, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u proteklom periodu (novembar i decembar) izvršila je inspekcijski nadzor u privatnim praksama i poliklinikama nakon što je smrtno stradala djevojčica Džena Gadžun poslije operacije u privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić zatražio je pojačan zdravstveno-inspekcijski nadzor u svim privatnim praksama i poliklinikama na području Kantona Sarajevo u kojima se provode hirurški zahvati i druge intervencije u anesteziji.

Prvobitno su nadzori izvršeni u Privatnoj oftamološkoj ordinaciji „Dr. Halimić“, Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola, prim. dr. Suad Rožajac, kao i privatnoj ordinaciji „Bejtović“ gdje su uočene nepravilnosti.

Zdravstvena inspekcija je vršila inspekcijski nadzor, te je kontrolisana usklađenost prostora, opreme, kadra i vođenja evidencija sa propisima iz oblasti zdravstvene zaštite. Također je kontrolisana usklađenost obavljanja zdravstvene djelatnosti sa odobrenim djelatnostima rješenjem nadležnog ministarstva zdravstva.

Iz inspekcije navode da se nadzori obavljaju i na zahtjev drugih organa i građana, odnosno pacijenata.

Na mjesečnom nivou dva zdravstvene inspektora zaprime oko 40 zahtjeva za inspekcijski nadzor, a nakon novog zahtjeva Ministarstva zdravstva izvršen je nadzor u 50 privatnih subjekata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare