Oglasila se SDA o navodima hrvatske EU parlamentarke da je Stari most u Mostaru „hrvatsko kulturno naslijeđe“

Vijesti 10. jan 202410:22 0 komentara
Wallpaperpics

Nakon što se u medijima objavila informacija da će EU parlamentarka Željana Zovko Stari most u Mostaru predstaviti kao „hrvatsko kulturno naslijeđe“ uslijedile su mnoge reakcije.

Među onima koji su reagovali je i Stranka demokratske akcije.

Njihov stav prenosimo u cjelosti bez intervencija.

Skandalozna najava europarlamentarke iz Hrvatske Željane Zovko koja 10. januara u Evropskom parlamentu mostarski Stari most planira promovirati kao „hrvatsko kulturno naslijeđe“, nevjerovatna je drskost i uvreda razuma svakog normalnog čovjeka.

Bizarna logika Željane Zovko je očigledno: ako vam nismo uništili most, onda ćemo ga prisvojiti!

To što sljedbenica UZP-ovske politike odgovorne za rušenje Starog mosta u Mostaru danas isti taj obnovljeni most promovira kao „hrvatsko kulturno naslijeđe“, na jasan način potcrtava odnos dijela hrvatske politike prema Bosni i Hercegovini, njenim vrijednostima i kulturno-historijskom naslijeđu.

Zovko nikakvim izložbama ne može oteti Stari most Mostarcima i Bosancima i Hercegovcima, niti može obmanuti stotine hiljada turista iz cijeloga svijeta koji se svakodnevno dive njegovoj ljepoti.

Neće Zovko briselskom izložbom promijeniti ni opće poznate historijske i sudski dokazane činjenice o rušiteljima Starog mosta, ali hoće sve bh. patriote još jednom podsjetiti da UZP-ovska politika koju ona zagovara nije odustala od svojih paternalističkih ciljeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!