Oglasili se iz Civilne zaštite u Konjicu: Noć je protekla mirno, pred nama je puno posla

Vijesti 09. okt 202409:49 0 komentara
F.Z./N1

Stanje na poplavljenim područjima u Jablanici i Konjicu i dalje je teško, spasioci danonoćno tragaju za nestalim osobama, a sinoć je izvršena evakuacija i zbrinjavanje stanovništva s ugroženih područja.

Nakon naredbe Federalnog stožera civilne zaštite, naredbe Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ-a i u skladu s naredbom Gradskog stožera civilne zaštite Grada Konjica izvršena je evakuacija stanovništva s područja koja su pogođena poplavama, kazao je Feni Husein Hodžić, pomoćnik gradonačelnika za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Konjic.

“Noć je protekla mirno i nasreću, nije bilo neke ozbiljnije kiše. Kako će biti u narednom razdoblju, vidjet ćemo”, rekao je Hodžić.

Dodao je i da se i dalje traga za nestalim osobama na području Konjica i Donje Jablanice.

“Ima i mjesta do kojih još uvijek nismo došli, tako da je pred nama još jako puno posla kako bismo bar nekakvu osnovu komunikaciju osigurali do svih tih mjesta”, naglasio je.

Kako kaže, radi se danonoćno i radit će se i dalje.

“Puno je posla, a nadamo se da će u narednim danima vrijeme biti dobro i da neće biti ozbiljnih padavina”, rekao je Hodžić.

Prema službenim podacima, dosad su na području Jablanice i Konjica pronađena beživotna tijela 19 žrtava razornih poplava. Od ukupnoga broja smrtno stradalih, šesnaest je osoba iz Jablanice, tri iz Konjica.

U Konjicu je aktivna potraga za dvije prijavljene nestale osobe, u Jablanici za njih četvero. Od 19 smrtno stradalih, jedno je tijelo još uvijek neidentificirano.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!