Oglasio se BHRT: “Došli smo do zida i ovo je naše posljednje upozorenje”

Vijesti 30. jan 202413:43 0 komentara
N1

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u oglasio se novim zvaničnim saopćenjem u kojem navode kako se ovog puta obraćaju Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine zbog teške situacije u kojoj se nalaze.

“Ukoliko budemo primorani iskoristiti svoja zakonska prava, može doći do prekida emitiranja programa ali i ostalih telekomunikacijskih usluga i za to će biti odgovorna državna i entitetska vlast i Poslovodstva sva tri javna emitera! U našim rukama su mikrofoni i kamere, okrenućemo ih sebi i našim pretplatnicima!”, navedeno je u saopćenju.

Potom su dodali:

“Obzirom da još nije adekvatno riješeno prikupljanje i naplata RTV takse, čime su oštećeni redovni pretplatnici RTV takse kao i uposlenici vašeg Javnog servisa jer smo dovedeni pred zid, bez sredstava za isplate zarađenih plaća i naknada. Još uvijek nam nije uplaćen topli obrok koji je među najnižim u državi od samo 7 maraka, kao ni kupon za prevoz.

Hvala svima na ogromnoj podršci za opstanak Javnog servisa BiH i naših radnih mjesta. Međutim, oni koji imaju ključeve za rješavanje našeg problema iako su pokrenuli neke aktivnosti, radnici BHRT-a do danas nisu osjetili NIŠTA. Umjesto rješenja problema, dobili smo produženje višegodišnje agonije i neizvjesnosti, blokirane lične/osobne račune i egzistencijalnu krizu nas i naših porodica. Stoga, UO SSR u BHRT-u, koji je u stalnom zasjedanju, djelovaće u skladu sa Zakonom ukoliko se u februaru ne počnu rješavati naši zahtjevi.”

Na kraju saopćenja se navodi kako su u katastrofalnoj situaciji.

“Mi smo servis svih konstitutivnih naroda, bh. građana i ostalih, iako smo u katastrofalnoj situaciji, trudićemo se da tako i ostane. Uvjerili smo se do sada da „Sit gladnog ne razumije“ a dovedeni smo na ivicu egzistencije i zahtijevamo da nas se plati za naš rad u skladu sa inflacijom i životnim standardom.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!