Dodik: Najbolji rezultat SNSD ikada!

Vijesti 06. okt 202422:29 0 komentara
N1

Predsjednik SNSD Milorad Dodik danas održane lokalne izbore proglasio je jednim od izbora ikada za njegovu stranku. Kaže, SNSD je osvojio 47 načelničkih i gradonačelničkih mjesta od 63 lokalne zajednice.

“Koalicija koja je s nama na republičkom nivou osvojila je 4 opštine što govori o tome da je to 51 opština od 63”, rekao je on.

Istakao je da su Brod, Sokolac, Ugljevik i Bileća opštine u kojima SNSD nije imao načelnike, a sada ih je osvojio.

“SNSD od do sada prebrojanih glasova dobio je 310 hiljada glasova to je 64,30% od ukupno prebrojanih glasova do ovog trenutka”, dodao je ističući da osim Pala u kojima je pobjedu odnio kandidat kaolicoonog DEMOS-a, SNSD nema značajnije gubitke od opozicije.

SNSD kaže, očekuje preko 40% podrške na lokalnom novou, što je tvrdi, više od onoga što su imali.

“Veoma smo ponosni na sve svoje politike. Želim da izrazim ponos prema Nikoli Šobotu i Mikajlu Laziću u Bijeljini”, rekao je i najavio da će dvojac i na narednim lokalnim izborima biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke i Bijeljine.

“Najveći gubitnik po broju opština je SDS nešto su uspjeli da očuvaju, ali su izgubili četiri opštine u kojima su bili pobjednici”, rekao je i istakao da je pobjeda PDP u Kotor Varošu i Banjalici skromna, ali važna i da je SNSD poštuje.

“U Banjaluci smo uložili ozbiljne resurse nismo uspjeli da to iskomuniciramo sa javnošču. Ovo je pobjeda RS i politke koju vodimo”, istakao je i najavio svoju kandidaturu za predsjednika Republike Srpske na predstojećim Opštim izborima.

“Nastavićemo da analiziramo odgovornosti. Niko ne mora da bude spokojan od onih koji su SNSD-ovci, dobili od SNSD podršku da budu birani a od kojih mi nismo dobili podršku i na mjestima na kojima rade”, najavio je.

U utorak, kaže, počinje kampanja za Opšte izbore.

Govoreći o rezultatima u Banjaluci Dodik je najavio mogućnost da SNSD sam ima većinu u gradskom parlamentu, žaleći se da stranka nije imala proliku da se u gradu promoviše prije izborne kampanje.

“Nemamo namjeru provoditi dramatične političke akcije. Razgovaraćemo sa našim koalicoonim partnerima. Stabjlnost republičke vlasti je izrazito važna”, dodao je i nastavio da stranka nema namjeru i potrebu da se obračunava sa Vladom Đajićem.

Detalje o izborima čitajte na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!