Oglasio se mostarski biskup povodom odluke Vatikana o Međugorju

Vijesti 19. sep 202413:01 0 komentara
N1

Nakon što je Dikasterij za nauk vjere, u četvrtak izdao Notu "Kraljica mira - o duhovnom iskustvu vezanim za Međugorje" koju je, 28. augusta 2024. odobrio papa Franjo, a kojom se izjavljuje da su, s obzirom na navedeno duhovno iskustvo "ispunjeni uvjeti za nastaviti s odlukom nihil obstat", biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić objavio je danas Dekret u vezi s duhovnim iskustvom vezanim za Međugorje.

U biskupovom Dekretu, tj. odluci se, među ostalim, navodi da ništa ne priječi (nihil obstat) “da se cijeni pastoralna vrijednost i da se promiče širenje ovog duhovnog prijedloga pa i mogućim hodočašćima”, te da su vjernici, kad je u pitanju pobožnost prema Mariji “Kraljici Mira” ovlašteni da je se pridržavaju na razborit način, iako to ne podrazumijeva odobravanje nadnaravnog karaktera fenomena o kojemu je riječ, uz napomenu da vjernici nisu dužni vjerovati u to.

Vatikan donio odluku o Međugorju

Također, da su svećenici mostarske biskupije, prihvaćajući i poštujući odluku Crkve, slobodni pristati ili ne pristati uz ovaj duhovni prijedlog, kao i da se Apostolskog vizitatora poštuje i sluša u odlukama koje će donositi u situacijama koje se mogu pojaviti.

Cijeli Dekret biskupa Palića možete pročitati ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!