Okončana sjednica NSRS: Usvojena Odluka o prihvatanju zaduženja RS kod EBRD-a za izgradnje četiri psihijatrijske ustanove

Vijesti 28. maj 202422:17 0 komentara
N1

Narodna skupština Republike Srpske večeras je na Devetoj redovnoj sjednici usvojila više izvještaja i odluka.

Usvojeni su sljedeći izvještaji: Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2023. godinu, Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za 2023. godinu i Godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2023. godinu.

Narodna skupština primila je k znanju Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2023. godinu i Informaciju o odlukama o pomilovanju u 2023. godini.

Vukanović u skupštini opleo po Desingerici i Evroviziji: Dolazi neki ludak i udara ih papučom u glavu (VIDEO)

Usvojena je Informacija o obavezama koje za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2023. godine.

Narodni poslanici usvojili su i Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Razvojne banke Savjeta Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove Republike Srpske, kao i Odluku o davanju saglasnosti za otuđenje pokretne imovine – službenih vozila JP „Radio-televiziji Republike Srpske“.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, Narodna skupština Republike Srpske izabrala je Gorana Račića za predsjednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje Republike Srpske, a Boška Mekinjića, Milana Markovića i Vedranu Vrhovac za članove tog odbora, na period od pet godina.

Za članove Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske izabrani su: Saša Andrijašević, iz reda hrvatskog naroda i Dragana Čavka, iz reda bošnjačkog naroda.

Vlada Republike Srpske, u skladu sa članom 203 Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, povukla je sa dnevnog reda Devete redovne sjednice 24. tačku – Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!