Opasne poruke SDA-ovog zastupnika: Građanima ostaje da se organizuju kao 90-ih

Vijesti 29. mar 202314:06 2 komentara
Facebook

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu bh. entiteta Federacija BiH Almedin Aliefendić u statusu na Facebooku kritikovao je rukovodstvo SDP-a zbog kandidature Vojina Mijatovića za ministra unutrašnjih poslova FBiH te koalicije "Osmorke" i HDZ BiH.

Aliefendić je kritikovao SDP što je Vojin Mijatović njihov kandidat za ministra policije, a poslao je i ratnohuškačku poruku.

Ako su to tvoji i SDP dometi, strašno sam razočaran i zabrinut za sveukupnu sigurnost Bosne i Hercegovine. Zato, u nedostatku povjerenja u kadrovske i sigurnosne politike nove koalicije HNS i Osmorke potpomognute iz Banjaluke u liku Vojina Mijatovića, borcima i građanima preostaje da se individualno organizuju kao i devedesetih. Teško će u Bosni i Hercegovini svanuti dan uz pristup naivne i neodgovorne politike Osmorke ili muslimanske reprezentacije”, napisao je između ostalog Aliefendić.

Istakao je i to da je “Vojinu sa državljanstvom Srbije prepustiti sigurnosni sektor, kreiranje politika i upravljanje sigurnosnim izazovima u vremenu nikad lošije globalne sigurnosne krize je kao da lisici povjerite čuvanje kokošinjca.”

Podsjećamo, iz HDZ BiH-HNS bi Toni Kreljević bi trebao biti ministar finansija i dopredsjednik Vlade, Vedran Škobić ministar pravde, a Sanja Vlaisavljević ministrica kulture i sporta. Na čelu Ministarstva zdravstva trebao bi biti Milenko Bevanda, Željko Nedić je predložen za ministra prostornog uređenja, a listu zaključuje Andrijana Katić kao ministrica prometa i komunikacije FBiH.

“Osmorka” je predložila Vojina Mijatovića za ministra policije, Nerina Dizdara za izbjeglice, dok su novi ministri SDP-a Vedran Lakić i Almin Hopovac. Hasan Handžić trebao biti ministar za boračka pitanja ispred Stranke za BiH.

Adis Bubalo bi ispred ove stranke trebao voditi resor industrije i energetike.

Anel Kljako je kandidat za ministra trgovine ispred Narodnog evropskog saveza.

Zuhad Porčić nominiran je ispred ove stranke za federalnog ministra poljoprivrede.

Nakon značajnog opiranja, Adnan Delić, istaknuti kadar Naroda i Pravde pristao je da bude ministar za socijalna pitanja Federacije.

Nasiha Pozder ispred Naše stranke kandidatkinja je za ministricu okoliša.

Brojne su reakcije na listu predloženih kandidata, a posebno na predložene Vlaisavljević i Mijatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare