Opća bolnica počela analizu PCR testova na koronu

Vijesti 20. jan 202213:56 > 14:13 0 komentara
Reuters/Andreas Gebert

Laboranti u općoj bolnici "Abdulah Nakaš" od početka ove sedmice vrše testiranje ambulantno uzetih PCR uzoraka, suspektnih na virus korona, a zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ali i ograničenog broja testova koje prima KCUS.

“Početkom ove sedmice, a prema preporuci Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” je počela obrada PCR ambulantno uzetih uzoraka za dijagnosticiranje bolesti COVID-19. Uzorci za testiranje se uzimaju u drive-in punktovima i domovima zdravlja , a obrada se vrši u laboratoriji Opće bolnice”, saopštili su.

Opremu za odjel mikrobiologije Opće bolnice i pokretanja PCR laboratorije je omogućio UNDP stoji u saopštenju, a kada se sredinom narednog mjeseca kompletira oprema za PCR laboratoriju i kadar moći će se raditi veća obrada uzoraka, a bit će povećana i sigurnost uposlenika navedeno je u saopštenju.

Na koncu iz ove zdravstvene ustanove zaključuju da zbog pogoršane epidemiolške situacije i sve većeg broja zaraženih građana od koronavirusa, Opća bolnica na ovaj način daje svoj doprinos u suzbijanju pandemije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!