Općina Centar nastaviće podržavati rad i projekte VKBI

Vijesti 20. apr 202115:56 0 komentara
VKBI

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo posjetili su Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca gdje ih je primio predsjednik VKBI prof.dr. Nedžad Mulabegović sa članovima Upravnog odbora i generalnim sekretarom VKBI.

“U kontrsuktivnom razgovoru načelnik i predsjedavajući općine Centar izrazili su opredjeljenost i spremnost da se značajnije podrže rad i projekti VKBI u 2021. godini. Poseban akcenta dat je na rješavanje pitanja statusa VKBI kao organizacije civilnog društva od posebnog značaja na području općine Centar, kao i podrška u rekonstrukciji prostorija koje VKBI korisiti u općini Centar više od 25 godina”, saopćili su danas iz VKBI.

VKBI

Općina Centar posebno će podržati i izradu XI toma enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika koji se radi kroz institucionalni okvir VKBI.

Predsjednik VKBI poklonio je načelniku Mandiću i predsjedavajućem Đozi komplete do sada odštampanih IX tomova Rječnika bosanskog jezika autora prof.dr. Dževada Jahića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!