Općinski sud Sarajevo donio 29 pravomoćnih odluka u vezi sa bludnim radnjama nad maloljetnicima

Vijesti 24. sep 202412:07 0 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Prema podacima iz CMS baze podataka, Općinski sud u Sarajevu u periodu od 01.01.2019. do 23.09.2024. godine donio je ukupno 29 pravomoćnih odluka, a koje se odnose na krivično djelo Bludne radnje iz člana 208., stav 2 Krivičnog zakona FBIH. Rečeno je iz Općinskog suda u Sarajevu za N1.

Prethodnih dana smo objavili i podatke Tužilaštva Kantona Sarajevo, a oni govore da su proteklih pet godina postupajući tužioci podigli 16 optužnica zbog krivičnog djela silovanje, od tih 16, dvije optužnice su na štetu maloljetnika.

“Za spolni odnos s djetetom podignute su četiri optužnice, a zbog krivičnog djela bludne radnje podignute su 33 optužnice u proteklih pet godina. Na štetu maloljetnika ih je 25. Za krivično djelo zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom podignuta je jedna optužinca”, kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Moamer Kasumović je osuđen za bludne radnje nad maloljetnikom i nakon toga je prijavljen zbog tog krivičnog djela. Sudski proces je počeo, a on se odselio u rodno Bijelo Polje te se na taj način sve do prije nekoliko dana zataškao taj slučaj.

Mladić koji je bio jedna od Kasumovićevih žrtvi je 16. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo nakon predstave koja govori o nasilju ustao iz publike i javno sve ispričao što je šokiralo u potpunosti sve prisutne i javnost generalno.

Sve informacije o ovom slučaju možete pročitati OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!