Opozicija Dodiku ironično čestitala otvaranje Pelješkog mosta

Vijesti 26. jul 202219:11 5 komentara
Milorad Dodik i Zoran Milanović (BETA/Pedsjedništvo Hrvatske/Tomislav Busljeta)

Hina prenosi kako su danas mediji u Bosni i Hercegovini opširno izvještavali o otvaranju Pelješkog mosta, ali posebnih reagovanja i komentara nije bilo uz iznimku ironične čestitke koju su iz opozicije u entitetu Republika Srpska uputili članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

“Čestitam Miloradu Dodiku na otvaranju Pelješkog mosta. Vjerujem da je danas sretan, kao i njegovi nalogodavci iz Zagreba“, napisala je dopredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić na svom Facebook profilu.

Trivić će Dodiku na izborima u oktobru biti glavna konkurencija u utrci za poziciju predsjednika Republike Srpske, a svojom je porukom aludirala na pisanje “Jutarnjeg lista” koji je objavio kako je Dodik s hrvatskom vladom napravio neku vrstu dogovora, odnosno trgovine, jer je vetom u Predsjedništvu BiH spriječio pokretanje tužbe Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske pred međunarodnim sudovima zbog gradnje Pelješkog mosta.

Prema tvrdnjama “Jutarnjeg” hrvatska je vlada zauzvrat pristala deblokirati izgradnju mosta preko Save koji spaja Hrvatsku i BiH kod Gradiške, a riječ je o projektu koji je godinama bio na čekanju i u RS-u ga smatraju iznimno važnim zbog povezivanja s autoputom Zagreb-Lipovac.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović bili su spremni podržati podizanje tužbe zbog gradnje Pelješkog mosta istrajavajući na tvrdnji kako on priječi pristup BiH otvorenome moru i ograničava pristup brodovima u Neumski zaljev.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare