Opozicija u RS ne odustaje: Najavljuju zahtjev za poništavanje izbora

Vijesti 28. okt 202221:30 0 komentara

Dok Milorad Dodik najavljuje ekspresno formiranje vlasti u Republici Srpskoj, opozicija ne odustaje. Najavljuju novu žalbu CIK-u i zahtjev za poništavanje izbora i to za sutra. Dodika optužuju da je nešto založio za pobjedu na izborima. Iz SNSD-a odgovaraju, pobjeda je njihova, i to ubjedljiva.

I dok Dodik obećava novu Vladu RS u ekspresnom roku, opozicija ga optužuje za dil sa strancima i CIK-om.

“Ovdje je bio neki dogovor, vrlo jasan i vrlo očit, založeno je nešto od RS, uskoro ćemo svjedočiti ili već svjedočimo. Molim CIK da nam predoči rezultate kontrolnog brojanja kakvi god da su”, kazala je Jelena Trivić, kandidatkinja za Predsjednika RS (PDP).

“Da li će danas oni koji su pričali da je Jovan Kalaba u PDP i dalje to reći. Čija je Vanja Bjelica Prutina Danas, Čiji je Suad Aranutović. Čiji su danas stranci”, dodao je njen stranački kolega Nenad Vuković.

U nastojanju da osopore Dodikovu pobjedu, te i zahtjevu da se ponište izbori rame uz rame sa PDP-om stoji i SDS. Vanparlamentarna borba, čini se nije opcija.

“Ono što sigurno nećemo uraditi, je da ostavimo tišinu u NSRS i svim organima. Naš glas se neće ugasiti, i naš će se glas u budućem periodu ćuti”, kazao je Darko Babalj SDS.

Iz SNSD-a i dalje ponavljaju, CIK je postupao nezakonito. Ali nije imao izbora nego potvrditi ono što su sami znali. Sličnog su stava i njihovi koalicioni partneri iz DEMOS-a.

“Da su građani Republike Srpske izabrali Milorada Dodika, Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva. I jedno i drugo sa ubjedljivom pobjedama. Da evo u NSRS imamo više glasova nego cijela opozicija zajedno”, kazao je Radovan Kovačević, SNSD.

“Mislim da se CIK upustio u nezakonite radnje i ovo je pokušaj CIK-a da na kakav takav način izađe iz svega ovoga. Nikakva druga odliuka se nije mogla očekivati. To je bilo vidljivo nakon nekoliko dana pogotovo onih mjesta na koja su iz opozicije upozoravali”, kazao je Nedeljko Čubrilović, DEMOS.

Uprkos svemu iz PDP-a su najavili da će sutra predati još jednu žalbu CIK-u i zatražiti ponavljanje izbora. Ako to ne uspije, kažu ići će ka apelacionom vijeću Suda BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!