OSCE o napadu na povratničku kuću: Poziv vlastima da odgovore na ‘incident potencijalno motiviran pristrasnošću’

Vijesti 03. maj 202413:46 0 komentara
Facebook

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini osudila je napad na povratničku kuću u Gacku, pozivajući vlasti da poduzmu mjere i privedu počinitelje.

OSCE osuđuje napad na povratničku kuću u Gacku, te poziva nadležne da poduzmu sve potrebne mjere kako bi se brzo i učinkovito odgovorilo na ovaj incident potencijalno motiviran pristrasnošću, kako bi se počinitelji pronašli i priveli pravdi”, saopšteno je iz OSCE-a.

Istaknuto je i kako je stvaranje sigurnog okruženja “od vitalnog značaja kako bi se povratnici osjećali sigurno i dobrodošlo u svojim lokalnim, multietničkim zajednicama”.

Podsjetimo, jučer je stigla vijest da je u srijedu pucano na kuću H.K. u mjestu Gračanica u Gacku. Povratnik je prijavio da je na kući oštećeno prozorsko staklo.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje jučer su obavijestili da nastavljaju da preduzimaju sve mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, a postupajući tužilac se nije mogao izjasniti ima li u ovom događaju elementa krivičnog djela, te naložio da mu se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

U izjavi za N1, povratnik Hamo Krvavac, čija je kuća bila meta napada, kazao je kako nema predstavu ko bi mogao biti počinitelj.

“Ne sumnjam ni na koga. Nemam ideju o kome se radi. Prva kuća u selu i napadaču je to zasmetalo. Siguran sam. Prvi sam povratnik koji je obnovio ovdje kuću”, istaknuo je Krvavac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!