Osiguran besplatan prevoz iz Sarajeva za kolektivnu dženazu u Jablanici

Vijesti 14. okt 202416:59 1 komentar
Stradale žrtve u poplavama/MINA

Sutra će u Jablanici biti klanjana kolektivna dženaza za nastradale u stravičnoj nesreći koja je pogodila ovo područje. Dženaza je planirana u 14,00 sati na gradskom haremu Jasen, a ukop žrtava na mjesnim mezarjima u Donjoj Jablanici i naseljima Djevor i Zlate. U haremu “Jasen“ u Jablanici dženaza-namaz predvodit će reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Također, za prijevoz zainteresovanih na klanjanje kolektivne dženaze, Željeznice Federacije BiH organizuju poseban besplatan prevoz vozom na dan 15.10.2024. godine. Polazak voza je iz stanice Sarajevu u 11,00 sati sa zaustavljanjem (Alipašin Most 11:06, Ilidža 11:12, Blažuj 11:21, Binježevo 11:26, Hadžići 11:31, Pazarić 11:38, Konjic 12:33). Dolazak u Jablanicu planiran je u 12:56, a povratak voza iz Jablanice planiran je u 17:00 sati.

Mole se svi građani da dolaze organizovano, te da svoje vozila ostavljaju na području grada na mjestima označenim za parkiranje, kako ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa.

Građani se također mole za razumijevanje, da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, te da postupaju u skladu s uputstvima policijskih službenika i redara, saopćeno je iz RTV Jablanica.

Podsjećamo, sutra je u ovoj lokalnoj zajednici Dan žalosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare