Osnivačka skupština Narodnog fronta uz “Marš na Drinu” i Vučićeve saradnike

Vijesti 23. maj 202320:09 2 komentara
Jelena Trivić (N1)

U Banjaluci je u toku osnivačka skupština Narodnog fronta. Uz liderku Jelenu Trivić, prisutni su i drugi simpatizeri, među njima i bivši članovi SDS-a, PDP-a, DNS-a, US-a, ali ne i lideri stranaka. Tu i savjetnik srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, Adam Šukalo.

Pored Šukala na osnivačku skupštinu NF-a stigla je i bivša ministrica u Vladi Srbije, Marija Obradović. Kako javlja reporterka N1, gosti su ušli uz pjesmu sa kojom SDS najčešće počinje svoje skupove – “Marš na Drinu”.

Inače, u glavi odbor NF-a izabrano je 139 članova. U Predsjedništvu je 13 osoba.

“U preko 15 opština imamo odbornike, poslanike u NSRS”, najavljuje liderka NF-a Jelena Trivić.

“Osnova program načela Narodnog fronta sadržana su u 10 tačaka. Prva naša tačka je Republika Srpska i svi elementi entitetske državnosti RS su crvena linija. To su entitetsko glasanje, postojanje Doma naroda, odlučivanje konsenzusom u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Odluke na novu BiH se ne mogu donositi bez predstavnika RS-a i to su crvene linije. Druga tačka je iskorijenjavanje korupcije. Ja sam insistirala na ovoj temi i vladavini prava. To nas vodi u iskorijenjavanje izborne korupcije”, kazala je Trivić i još jednom podsjetila na njen stav kako u ovom entitetu imamo “nelegalnu vlast”.

Na kraju je poručila kako se građanima mora vratiti ustavno pravo da oni odlučuju ko će ih voditi, a ne da to rade birački odbori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare