Osuđeni pedofil pobjegao, slobodno šeta i niko ne snosi nikakvu odgovornost

Vijesti 09. nov 202318:34 0 komentara
N1

Već tri dana bez uspjeha policija u Banjaluci traga za odbjeglim osuđenim pedofilom koji je nakon izricanja presude pobjegao iz prostorija Osnovnog suda. Dok zabrinuti građani čekaju epilog nikad većeg skandala u redovima Sudske policije Republike Srpske, u javnosti se pojavljuju i nevjerovatni detalji gotovo filmskog bjekstva Ivice Miškovića.

Neviđena bruka Sudske policije Republike Srpske traje već tri dana. Toliko bez uspjeha zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za odbjeglim presuđenim pedofilom Ivicom Miškovićem.

“Ono što mi trenutno imamo informacija, a koje ukazuju da lice i kad je izvršilo to bjekstvo kod sebe nije imalo niti finansijskih sredstava, niti ličnih dokumenata, mobilnog telefona ili sredstva da bi posumnjali da je bilo organizovano bjekstvo i da se on nalazi negdje van teritorije Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine”, rekao je Željko Dragojević, direktor Sudske policije RS

Policija vjeruje da Mišković još nije prešao granicu, a informacija da se nalazi u Hrvatskoj se pokazala kao netačna. Za bjeguncem je raspisana i potjernica koja se odnosi na policijske agencije u cijeloj zemlji, a od ranije je aktivna i međunarodna po kojoj je prvi put i hapšen u Njemačkoj prošle godine. Javnost, uznemirenu činjenicom da je osuđenik uspio da pobjegne iz prostorija suda, još više šokira način na koji je pobjegao.

Po prvostepenoj presudi osuđeni pedofil sudskoj policiji Republike Srpske pobjegao je kroz prozor Osnovnog suda u Banjaluci. U toj prostoriji bio je smješten sam, bez policijskog nadzora, bez lisica. Tu je čekao otpravak presude i sprovođenje u KPZ u Banjaluci. Iskoristio je priliku otvorio prozor tu buku je čula policijska službenica koja je radila na detekciji metala. Ušala je u prostoriji da provjeri o čemu se radi prilikom čega ju je Ivica Mišković odgurnuo, ona je zadobila lakše tjelesne povrede, a on je napustio prostorije Osnovnog suda u Banjaluci uputio se u za policiju nepoznatom pravcu ka obližnjem naselju.

Više u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!