Otac 15-godišnje Maide Džafić razočaran presudom: Žalosno je da život djeteta vrijedi godinu dana (VIDEO)

Vijesti 16. jan 202416:39 0 komentara
N1

Općinski sud u Tuzli osudio je prvostepeno doktoricu Melihu Zahirović Suljić, specijalistu infektologa s Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, na godinu zatvora uz obavezu da plati sudske troškove te po 20.000 KM ocu i majci preminule 15-godišnjakinje Maide Džafić. Optužnicom se tereti za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje, koje je uzrokovalo smrt petnaestogodišnje Maide Džafić iz Gračanice u augustu 2020. godine u UKC-u Tuzla. Otac Miralem je duboko razočaran ovom presudom. Izricanje presude pratili su i očevi Muriz Memić i Davor Dragičević koji još čekaju na pravdu za svoje sinove - Dženana i Davida.

Otac Miralem kazao je kako se osjeća poniženo.

“Život jednog djeteta da vrijedi godinu dana – to je žalosno i sramno. Sramno za ovu državu i za ove ljude koji sjede u ovim institucijama. Da li ih je stid izaći na ulicu i pogledati drugu djecu koju bi trebali štititi”, naveo je Muharem.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića koji još čeka pravdu za svoju dijete, također je kazao kako visina kazne sramna.

“To se može platiti, znači toliko vrijedi dječiji život. Osam godina se borim da dokažem i dokazali smo kakvo je stanje u pravosuđu. Rađeni su evropski izvještaji, ali se i dalje ništa ne mijenja”, naveo je Muriz.

Davor Dragičević naveo je kako je sada potpuno izgubio vjeru u pravosuđe.

“Kao roditelj djeteza kojeg je ubio entitet RS apsolutno ne vjerujem, a sada s ovom presudom ni sekunde, u pravosuđe. Ni entitetsko ni pravosuđe BiH. Ovo je samo dodatni motiv ili nagrada za ostale slučajeve koji će nam se dešavati u budućnosti. Narod nikako da progleda”, rekao je Davor Dragičević.

Detalje optužnice protiv doktorice Zahirovič Suljić pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!