Otkazan protest zbog ubistva Amre Kahrimanović

Vijesti 07. mar 202421:02 0 komentara
Denis Hisari/N1

Protest zbog, kako je navedeno, pogoršanja sigurnosne situacije u Tuzlanskom kantonu, najavljen za subotu 9. marta, ipak se neće održati. Međutim, to ne znači da porodica ubijene Amre Kahrimanović odustaje od borbe i svojih zahtjeva, saznaje N1.

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre Kahrimanović, u srijedu je kazao za N1 da je Skupština Tuzlanskog kantona odbila građansku inicijativu na temu “Sigurnost građana”.

“Danas je predsjednik Skupštine Kantona TK Žarko Vujovic nas pozvao i saopštio da se odbija građanska inicijativa za zasjedanje Skupštine u kojoj bi bila tačka dnevnog reda bezbjednost građana u TK i smjena nezavisnog odbora Policije TK”, rekao je Kahrimanović.

Kahrimanović je tada najavio novi protest za subotu, koji je u međuvremenu otkazan.

Podsjećamo, Kantonalni sud Tuzla u srijedu je donio odluku u vezi sa produženjem pritvora Elvisu Ćustendilu, osumnjičenom za ubistvo Kahrimanović.

Ćustendil je ubio Kahrimanović u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Sjenjak. Amra je bila suvlasnica lokala koji se nalazi u Tržnom centru, a na poziv radnice te kobne noći došla je kako bi zamolila Elvisa, koji je bio u alkoholiziranom stanju i pravio probleme, da napusti objekat.

Nakon toga je Ćustendil u nju ispalio 16 metaka iz službenog pištolja koji nije trebao biti kod njega u tom trenutku jer je bio na godišnjem odmoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!