Otkazana sjednica banjalučke Skupštine uz burnu raspravu: “Vi ste fašisti”

Vijesti 21. sep 202110:49 2 komentara
Youtube Screenshoot

Sjednica skupštine Grada Banjaluka koja je trebalo da počne u 9 časova je otkazana. Razlog je taj što su odbornici većine okupljene oko SNSD-a odbili da prisustvuju sjednici.

Kako je rekao predsjednik Skupštine Mladen Ilić,  time nema kvoruma za održavanje sjednice, na čijem dnevnom redu je trebalo da bude Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim je budžetski okvir povećan za oko 17 miliona КM.

“Svi problemi se rješavaju za stolom. Pozivanje na linč, ucjene i prijetnje nisu nešto na šta ćemo pristati. Pozivanje ljudi na proteste je odraz nemoći da se riješe problemi i prebacivanje loptice”, izjavio je Ilić novinarima.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je juče da planira pozvati ljude na ulicu ako Nacrt rebalansa budžeta grada i odluka o zaduženju ne dobiju potrebnu podršku odbornika.

Ispred sale, gdje je održana konferencija za novinare, bilo je burno. Dok su predstavnici skupštinske većine htjeli da se obrate medijima, odbornik Ivan Begić je kazao kako je “ovo fašizam” i da su “oni obični fašisti koji su prekinuli sjednicu”. Rekao je i to kako su ga nazvali “ustašom”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare