Otkriveni detalji planiranog napada na školu u Trebinju: Htio usmrtiti 12 osoba, na skici naveden današnji datum (VIDEO)

Vijesti 15. mar 202419:49 0 komentara
N1

Sedamnaestogodišnji Maloljetnik iz Bileće uhapšen je zbog planiranja terorističkog napada na srednju školu u Trebinju. On je u videu na društvenoj mreži TikTok najavio teroristički napad na školu. Policija je prilikom hapšenja i pretresa pronašla materijal koji dokazuje da je imao plan.

Brzom reakcijom policije spriječen je napad na jednu od škola u Trebinju. Policija je izuzela dokaze, a postojala je šema koju je objavio na TikToku. Nezvanično, objavio je detaljan nacrt i satnicu napada. Planirao je da ubije 12, a rani 23 ljudi.

Iz policije su naveli da nije bilo realne opasnosti, ali su upozorili roditelje da vode računa o pristupu maloljetne djece društvenim mrežama.

Policiju alarmirao državljanin BiH iz Holandije

Policiju je alarmirao državljanin BiH iz Holandije koji je vidio plan napada na TikToku. Pored skice s detaljima napada, stajao je današnji datum.

Veći broj zabrinjenih roditelja nije poslalo svoju djecu u školu u prvu smjenu, dok se druga smjena odvijala nesmetano.

“Direktorica nam je rekla da su učenici najsigurniji u školama i da roditelji bez brige mogu poslati djecu u škole. Iz prepiski sa školama smo saznali da oni nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju”, rekal je Jela Džomba za N1.

Opširnije donosi Tatjana Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!