Otkriveni razbojnici koji su na Božić opljačkali crkvu u Varešu

Vijesti 27. dec 202111:39 3 komentara
Facebook

Policijski službenici iz Vareša uhapsili su B.A. (1992) i R.E. (1993) koji se sumnjiče da su opljačkali crkvu "Svete Barbare" u Varešu na Božić. Kako je navedeno u prijavi, oni su ušli nasilno u crkvu i otuđili novac, jedan križ i dva kaleža.

“Poduzimajući naznačene aktivnosti, policijski službenici Policijske stanice Vareš su došli do određenih operativnih saznanja i informacija da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti lica: B.A., rođen 1992. godine i R.E., rođen 1993. godine, oba lica iz Vareša. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. U sklopu zavedene kriminalističke obrade, te aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, kriminalistički istražitelji i službenici uniformisane policije su postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, u ulici Perunska izvršili pretres stana koji koristi lice B.A., kojom prilikom su pronašli predmete otuđene iz crkve”, navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Protiv B.A. će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu ZDK, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Iz Župe Vareš su na zvaničnom Facebook profilu saopćili kako su lopovi ušli kroz prozor sakristije, odvalili željezne rešetke i razbili vitražno staklo na prozoru. Otuđili su i dva svijećnjaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare