Otvorena poddionica Počitelj – Zvirovići i Most Hercegovina: Kolone vozila čekale da prođu, evo koliko će ovo olakšati put do Hrvatske

Vijesti 05. sep 202412:28 0 komentara

Poddionica Počitelj - Zvirovići i Most Hercegovina otvoren je nešto iza 12 sati za saobraćaj. Veliki broj vozila u koloni čekao je podne da ovaj dio autocesta bude otvoren. Reporterka N1 Tina Jelin Dizdar javila se uživo s ove lokacije te razgovarala sa Mirkom Rogićem, izvršnim direktorom Autocesta FBiH.

Novih 11 kilometara autoceste na poddionici Počitelj – Zvirovići u okviru kojih je i most Hercegovina, jedan od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata na Koridoru 5c, svečano je otvoreno sinoć.

Most “Hercegovina” dio je autoceste na pan-europskom koridoru Vc koji prolazi kroz BiH, te je sastavni i najznačajniji objekt na poddionici Počitelj – Zvirovići. Dužina poddionice iznosi 11,07 km i podijeljena je na dva LOT-a.

LOT 1 čini trasa autoceste u dužini od preko 10 kilometara na kojoj se nalaze značajni objekti: Petlja Počitelj sa naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama, Inter-regionalno čvorište, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.

LOT 2 je impresivni most Hercegovina dužine 980 m. Stubovi mosta kojim se prelazi rijeka Neretva visoki su 92,97,92,91,88 i 66 m što ga čini najvišim mostom na Koridoru Vc i jednim od najviših mostova u ovom dijelu Evrope.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!