“Ovo nije Pomozi.ba, ovo je Bosna i Hercegovina!” (VIDEO)

Vijesti 12. feb 202312:25 1 komentar
N1

Građani Bosne i Hercegovine ponovo su danas pokazali koliko veliko srce imaju. Naime, u prostorijama humanitarne organizacije Pomozi.ba nalazi se nepregledni dio donacija u vidu robe koji su bh. građani poklonili narodu Turske i Sirije nakon razornog zemljotresa koji ih je zadesio početkom sedmice.

Reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić nalazi se u centru na Čengić Vili. Kako je objavila, tu je i veliki broj volontera koji pomažu razvrstati robu.

Iz pomozi.ba su naglasili da se šalje isključivo zimska odjeća i obuća, deke, vreće za spavanje i ostale stvari pogodne za zimski period. Što se hrane tiče, zamolili su da to bude isključivo suha hrana. Također, potrebna je i hrana za bebe, kao i pelene.

Donosimo vam neke od mogućnosti za uplate i pomoć narodu Turske i Sirije

Iz ove organizacije su zamolili sve građane da ne donose više robu na Čengić Vilu, nego u Blažuj u njihov drugi centar, gdje se također sortira roba.

Danas su na društvenim mrežama objavili i kako izgleda akcija volontera na lokaciji u Blažuju, uz naslov “Ovo nije Pomozi.ba, ovo je Bosna i Hercegovina!”.

Elvir Karalić, osnivač Udruženja “Pomozi.ba“, istakao je da su se mnogi volonteri odazvali na njihov poziv.

“Danas je najveći odziv, očekujemo oko petsto volontera danas, a do kraja dana taj broj će biti i veći. Imamo u planu da sutra pošaljemo već jedan kamion agregata, grijalica, vreća za spavanje, ono što je najosnovnije sada, a do kraja sedmice još jedan veći konvoj. A, onda nastavljamo dalje dok se ovo što su građani Bosne i Hercegovine donirali ne podijeli onima kojima je namijenjeno”, kazao je Karalić.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Situaciju na terenu u Turskoj i Siriji, iz minuta u minut, pratimo na našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare