Ovo odmaralište u BiH oduševilo je strance, a cijene su za svačiji džep

Vijesti 07. jul 202421:53 0 komentara
F.Z./N1

Oko najvećeg planinskog jezera Bosne i Hercegovine zatičemo Čehe i Poljake - grupe kojima su prethodnici iz njihovih zemalja prenijeli svoje oduševljenje posjetom Konjicu i Boračkom jezeru. Iz godine u godinu raste i broj domaćih gostiju koji tamo odluče provesti dio ljeta. A organizovati se nije teško - jezero je u potpunosti okruženo pristupačnim plažama, restoranima i autokampovima koji nude različite sadržaje - vlasnici kažu - za svačiji džep i namjere. Spavati pod zvijezdama, u rustikalnim bungalovima ili apartmanima - vi birate - a mi donosimo cijene i detalje ponude.

Do ovog smaragdnog raja smještenog na obroncima Prenja, možete stići i preko planina Bjelašnice i Visočice, što je, samo po sebi, poseban doživljaj. Ipak, najlakše ćete ga dokučiti ako se uputite iz centra Konjica, odakle vas do željene destinacije dijeli 20 kilometara.

Pročitajte i ovo:

Bilo da mu stižete kao avanturista, ribolovac, željni mira, sa porodicom, sa društvom ili u većim grupama – naći ćete kutak za sebe.

F.Z./N1

Gosti se podstiču i na noćenje, kako bi stekli potpuni doživljaj mjesta – jer domaćini će vam rado pričati o pogledu na zvijezde iznad Prenja.

F.Z./N1

Stoga, evo pregleda samo dijela vaših potencijalnih opcija, kao i detalja o tome koliko ćete izdvojiti za ovaj predah – potpuno izolovani od bilo kakve gužve ili stresa.

Borašnica, jedan od nekoliko autokampova, okrenut je nasuprot najposjećenijim plažama. Potpuno zaklonjen u šumi, nudi motel, stare i nove bungalove.

F.Z./N1

“Već imamo mnogo najava, ali očekujemo da to bude još masovnije. Evo, sinoć su nam noćili samo stranci, inače imamo miks gostiju. Budu tu Englezi, Česi, Slovaci, Nijemci”, ističe upravitelj kampa u razgovoru za N1.

Noćenje u starijim bungalovima po osobi košta 12 KM, u onim novim 80 KM. U jedan se mogu smjestiti i do četiri osobe, a opremljeni su i kuhinjom, te kupatilom. Noćenje u motelu nešto je jeftinije u odnosu na nove bungalove, a motel je posebno popularna opcija za veće grupe.

“Cijene smo prilagodili za svačiji džep. Akencat nam je na na čistoći i prvom dojmu”, naglašava nam upravitelj.

Prvi dojam, barem djelimično, kao i pregled unutrašnjosti bungalova, možete steći i listajući galeriju ispod:

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

U sklopu kampa gostima je dostupan i kafić, a domaćini se svakodnevno brinu o čistoći plaže u njegovoj blizini.

F.Z./N1

Nasuprot ovoga kampa smješteno je i Ekoselo Boračko jezero.

Pročitajte još:

Ekoselo je u neposrednoj blizini jedine opštinske plaže, a pored svoje šljunkovite plaže sa koje ćete uživati u pogledu na veličanstveni Prenj, tu je i niz drugih sadržaja.

F.Z./N1
F.Z./N1

Pristup struji se plaća 8 KM, noćenje u automobilu 13 KM, a u autokamperu 14 KM. Za mali šator platit ćete 11 KM, za onaj već 14 KM.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Noćenje za djecu do šest godina je gratis, a za državljane Bosne i Hercegovine nudi se i popust na tri noći ili nešto duže noćenje.

U sklopu kampa je kafić, te restoran, ali i sportski tereni.

F.Z./N1

Uz adekvatnu brigu o prirodi, sasvim je sigurno, ovo je samo jedno u nizu mjesta u Bosni i Hercegovini koje može parirati destinacijama u susjedstvu na koje su građani ranije rado, a za mnogo manje novca putovali.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!