Ovo su članovi komisije Senata UNSA koji će provjeravati diplomu Izetbegović

Vijesti 03. feb 202314:28 10 komentara
F.Z./N1

Senat Univerziteta u Sarajevu sastavio je komisiju koja ima zadatak da provjeri validnost diplome postdiplomskog studija Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu. Izetbegović je podsjećamo, direktorica sarajevskog Kliničkog centra, supruga lidera SDA te i zastupnica ove stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Komisija za analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu – Medicinskom fakultetu prof. dr. Sebije Izetbegović, kako joj je i službeni naziv sastavljena je od:

Prof. dr. Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta sa stomatološkim kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu, koji je i predstavnik Vijeća Grupacije medicinskih nauka te ujedno i predsjednik navedene Komisije.

Ostali članovi komisije su: Prof. dr. Rasim Muratović, predsjednik Vijeća Grupacije društvenih nauka, prof. dr. Darko Tomašević, predstavnik Vijeća Grupacije humanističkih nauka, prof. dr. Samir Dolarević, predstavnik Vijeća Grupacije tehničkih nauka, prof. dr. Nusret Drešković, predsjednik Vijeća Grupacije prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka, prof. mr. Ališer Sijarić, predsjednik Vijeća Grupacije umjetnosti, Kenan Filipović, dipl.iur., generalni sekretar Univerziteta u Sarajevu, dr. sci. Vesna Lazić, sekretarka Univerziteta u Sarajevu – Pravnog fakulteta i Berina Smajlović Doljančić, BA iur, šefica Službe za pravne poslove Univerziteta u Sarajevu.

Podsjećamo, rektor Univerziteta u Sarajevu je ranije kazao da ova Komisija dolazi nakon što prethodna unutar Medicinskog fakulteta u Sarajevu nije uradila svoj dio posla.

“Ta komisija nije nam obezbijedila izjašnjenje prof. Izetbegović. Ovdje se radi o pravu akademske članice, koja je redovna profesorica. Ona je na ovom fakultetu stekla zvanje asistenta, docenta, vanredne i redovne profesorice. Univerzitet joj je dodijelio ta zvanja”, rekao tada je Škrijelj.

Koji su naredni koraci u slučaju “diplome Sebije Izetbegović”

Kada je riječ o njenoj diplomi magisterija na Medicinskom fakultetu u Sarajevu Izetbegović kaže da nema ništa sporno i da cijeli ovaj proces ispolitiziran.

Sebija Izetbegović: Ne napuštam KCUS, nisam u sukobu interesa

Komisija koju je formirao Senat UNSA sada će pregledati cijelu dokumentaciju Izetbegović i onda dostaviti prijedlog zaključaka i narednih koraka koje bi trebao usvojiti Senat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare