Pandurević: Daju fabriku vrijednu preko 500 miliona za povezivanje radnog staža

Vijesti 29. jul 202215:34 0 komentara
N1

"Vladu Republike Srpske je na krajnje netransparentan i sumnjiv način prodala "Pavgordu" potraživanja od "Birača", optužbe su koje je danas na press konferenciji novinarima u Istočnom Sarajevu iznijela članica GO SDS-a Aleksandra Pandurević.

Ona je pozvala direktore Poreske uprave i FZO, direktore Elektro-Bijeljine i Voda Republike Srpske, kao i ministaricu finansija RS Zoru Vidović, da ne potpišu ugovor o prodaji potraživanja jer je riječ o, kako tvrdi Pandurević, kriminalnom i višestruko štetnom djelu.

“Dva mjeseca pred izbore, ova nenarodna vlast krenula je poput bekrije da rasprodaje najdragocjenije resurse RS. Prvo je to bio RŽ ‘Ljubija’, a sada ‘Alumina’. Ostala je još samo Elektroprivreda. Valjda vide da lete s vlasti i poput grabljivaca kupe što još mogu pokupiti, potpuno uništavajući Republiku Srpsku. Odakle novac? Ko je Pavgordu dao pozajmicu da bi dobio bankarsku garanciju? Da li je to legalan novac ili ima istine u tvrdnjama da je to novac Zorana Ćopića koji je svojevremeno ovdje osuđen na četiri godine zatvora zbog pranja novca preko bijeljinske ‘Šećerane’ i veza sa Darkom Šarićem? Od ministra Dragana Lukača tražimo odgovor na pitanje o porijeklu novca za kupovinu potraživanja i da li je u ovom poslu i Zoran Ćopić”, rekla je Pandurević.

Radnici “Alumine” iz Zvornika traže da se poništi odluka o prodaji potraživanja

Pandurević je pozvala ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da zaustavi i postupi po podnesenim krivičnim prijavama radnika.

“Poznato nam je da ih je i on sam u Vladi upozorio da će zbog ove prodaje mnogi završiti u zatvoru. Hapsite ministre i zaustavite ih! Pozivamo Radovana Viškovića i Milorada Dodika koji su na odmoru, valjda se izmakavši, da se dignu sa ležaljki, siđu sa jahti i zaustave sahranu cijele birčanske regije. Dići ćemo na noge cijelu Republiku Srpsku, ali ovo ćemo zaustaviti”, zaključila je Pandurević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!