Pandurević za N1 o problemima u RS, ali i ponudi za SNSD: Slijede ostavke u vlasti, penzije će biti upitne

Vijesti 08. aug 202419:49 > 20:42 0 komentara
N1

Članica Predsjedništva SDS Aleksandra Pandurević gostovala je na N1. Kao i do sada nije imala "dlake na jeziku" te je govorila o svim aktuelnim temama u bh. entitetu RS.

Prvo je Pandurević prokomentarisala hvalospjeve Milorada Dodika, predsjednika RS da su ovaj mjesec penzije ranije.

“Moja majka je penzioner 10 godina i penzije nikad nisu isplaćene poslije osmog u mjesecu. Znale su bili i drugog u mjesecu, aprilska je isplaćena prije početka maja. Neumjesno i nigdje predsjednik ne izlazi i govori biće penzije”, kazala je ona.

Također, ispričala je kakvu je dogodovštinu doživjela sa majkom koja je penzioner.

“S majkom sam bila u telekom operateru jer joj je crkao displej na telefonu pa sam joj rekla da uzmemo telefon. Ona mi je rekla: Da li si normalna, izlazi napolje. Kad smo izašli rekla sam joj: Zašto nisi htjela telefon? Ona je rekla da ne zna hoće li dobiti septembarsku penziju. Žena koja uvečer gleda vijesti, čita portale, informiše se”, istakla je.

Dodala je da novca u RS nema i da, kako kaže, i isplata penzija je upitna. Plata navodi nema ni za zdravstvene radnike.

“Još nisu primili junske plate. Danas sam srela neke ljekarte iz Bolnice ‘Srbija’ koji su rekli da su zvali i da da im je rečeno da će junska plata biti u utorak. Plate nisu primili ljekare ni u Foči, Bijeljini, Prijedoru, Gradišci”, kazala je.

Sve navedeno, navodi, rezultirat će da će uslijediti val ostavki u vlasti RS.

“Mene neće iznenaditi da u nsrednih mjesec dočekamo da premijer Radovan Višković i ministarka Zora Vidović budu žrtveni janjci i podnesu ostavke”, najavljuje Pandurević.

Ponuda Miloradu Dodiku i SNSD-u

Za Milorada Dodika i SNSD Pandurević ima ponudu.

“Milorad Dodik podnese ostavku i da po Izbornom zakonu RS raspiše izbore za predsjednika RS i hoće li ga narod ponovo izabrati. Imaju ponudu. Mi nećemo imati kandidata nego samo da osvoji 35 posto glasova”, navodeći da Dodik nema podršku naroda u RS.

Dva su scenarija, kaže Pandurević koja su u opticaju ako Dodik nastavi sa ovakvim ponašanjem.

“Novca neće biti i onda su mogući štrajkovi, protesti i socijalni nemiri. To će se desiti. Druga mogućnost ako Dodik ostane istrajan da ostane na vlasti i bude pragmatičan i ako mu je stalo do građana treba da se povuče i da SNSD ode u opoziciju”, istakla je.

Ima Pandurević i neprovjerenu informaciju da će sada vlast ići da javna preduzeća pozajme novac Vladi RS za isplate penzija i budžetskih davanja.

Za nju je degutantno da Radovan Višković, premijer RS za sve probleme navodi sankcije SAD-a postavljajući pitanje a šta je bilo do uvedenih sankcija.

“15 godina su na vlasti pa eto nismo mogli biti kao Švicarska, nego eto kao Italija lagodno da živimo”, navela je ona.

Sporni tvit o TV gledanosti

Danima u javnosti RS se vodi polemika o tvitu o podacima gledanosti telekom operatera sa sjedištem u Banjaluci koje je Pandurević objavila. Ističe koji joj je bio cilj sa objavom ovih podataka.

“Građani nemju povjerenje u Javni RTV servis RS i meta mog tvita bez jedne rečenice je bio RTRS”, navela je.

X

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!