Papa Franjo poželio Bosni i Hercegovini puni napredak u svakom pogledu

Vijesti 13. mar 202412:31 0 komentara
Reuters

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara danas se u Vatikanu, nakon opće audijencije, sastao sa Svetim Ocem, papom Franjom.

Čavara je zahvalio Svetom Ocu na potpori BiH kroz prepoznavanje BiH kao ključne države u izgradnji mira u jugoistočnoj Europi i važne za međusobno razumijevanje različitih kultura, vjera i triju konstitutivnih naroda u BiH.

Čavara je ukazao na važnost povezanosti katolika u BiH sa Svetom Stolicom, ocijenivši takvu povezanost kao ključnu za očuvanje vjerskog identiteta, ali i unaprjeđenja dijaloga između različitih vjerskih zajednica.

On je istaknuo kako je BiH snažno usmjerila svoje aktivnosti prema europskim integracijama, te zahvalio papi na potpori koju pruža BiH na putu prema Europskoj uniji, ocijenivši kako ona predstavlja potporu koja nadilazi političke okvire.

S posebnom časti Čavara je čestitao papi Franji jedanaest godina pontifikata poželjevši mu “dobro zdravlje, snagu i mudrost u promicanju vrijednosti ljudskoga bratstva i uspostavljanju dijaloga među ljudima i svim religijama”.

Sveti otac papa Franjo kazao je kako moli za mir u cijelom svijetu i u Bosni i Hercegovini. Upućujući papinski blagoslov našoj zemlji, papa Franjo poželio je Bosni i Hercegovini puni napredak u svakom pogledu.

Izražavajući duboko poštovanje, Čavara je papi Franji uručio dar – Kovani novac bosanskog kralja Stjepana Tomaša Kotromanića i njegove supruge kraljice Katarine Kosača-Kotromanić, kao simbol povezanosti između prošlosti i sadašnjosti na 600. obljetnicu rođenja kraljice Katarine Kosača-Kotromanić, koja je sahranjena u Rimu.

Čavara je kazao kako je ovaj simboličan dar izraz povezanosti i posvećenosti miru, te zajedništvu u duhovnim vrijednostima koje su ukorijenjene u našoj zajedničkoj povijesti, saopćeno je iz PSBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!