Parlamentarna skupština BiH domaćin 105. Rose – Roth seminara PSNATO-a

Vijesti 11. nov 202310:20 0 komentara
F.Z./N1

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine (PSBiH) bit će domaćin 105. Rose - Roth seminara koji će, u organizaciji Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO), biti održan od 14. do 16. novembra 2023. godine.

Očekuje se da će seminar, čija glavna tema nosi naslov „Bosna i Hercegovina i zapadni Balkan u nestabilnom međunarodnom sigurnosnom okruženju“, okupiti više od 120 parlamentaraca iz država članica NATO-a i partnerskih zemalja, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, eksperte i predstavnike nevladinog sektora.

Programom je predviđeno da trodnevni seminar u ponedjeljak, 13. novembra, otvori predsjedavajući Doma naroda i predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSNATO-a Kemal Ademović.

Parlamentarcima i drugim učesnicima seminara obratit će se i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, kao i visoki zvaničnici PSNATO-a.

Najavljena je rasprava o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, o odnosima BiH sa NATO-om i Evropskom unijom, o sigurnosnim izazovima u Jugoistočnoj Evropi, kao i o uticajima i posljedicama rata Rusije protiv Ukrajine za države ovog regiona – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!