Pedofil sa Grbavice predat u nadležnost Tužilaštva KS

Crna Hronika 25. sep 202410:38 2 komentara
Shutterstock/Ilustracija

E.K. iz sarajevskog naselja Grbavica I koji je drugi put u nekoliko mjeseci uhapšen zbog sumnji na bludne radnje nad maoljetnicama, predat je danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrđeno je za N1.

S obzirom na to da se radi o maloljetnim osobama ne mogu se iznositi detalji o slučaju, ali nam je rečeno da je navedeni muškarac trenutno u nadležnosti Tužilaštva KS u koji je predat prije nekoliko minuta.

“Bit će zadržan u Tužilaštvu KS nakon gdje će ga ispitati postupajući tužilac nakon čega će biti odlučeno o daljem postupanju”, rečeno nam je.

Podsjetimo, E.K., tačnije, Edina Kamarića roditelji i mještani naselja Grbavica I dobro poznaju upravo zbog toga što je, kako nam je ispričano, proganjao i pokušao napastvovao djevojčice dok se igraju u parku na koji gledaju prozori njegovog stana ili dok su na putu prema školi.

Sve je počelo ljetos kada je Kamarić otvorio širom prozore na visokom prizemlju u zgradi u kojoj živi i gledajući u djecu dodirivao svoje spolovilo. Tu nije bio kraj. Prilazio je djevojčama koje su se igrale u parku, pitao ih kako se zovu, koliko imaju godina, a potom je tražio da ih poljubi, pomazi i tražio da idu s njim. Riječ o djevojčicama starosti 11 i 12 godina, a park je namijenjen za svu djecu do 14 godina starosti.

Iz provjerenih izvora znamo da se to nije ponovilo jednom. Naime, više puta je djevojčicu, čiji je slučaj prijavljen nadležnima i u toku je sudski postupak, pratio kada bi se vraćala iz škole ili prolazila do igrališta na kojem se igrala.

Sve ovo je izazvalo duboke traume kod ove, ali i drugih djevojčica i dječaka.

Kako su nam ispričali mještani Grbavice I, nerijetko bi djeca trčeći došli do škole, ukoliko bi ga ugledali ili ulazili u obližnje radnje kako bi se sklonili i zvali svoje roditelje da dođu po njih.

Kamarić je nakon toga smješten na nekoliko mjeseci u Psihijatrijsku ustanovu jer se vodi i kao psihički bolesnik. Od ranije mu je navodno dijagnostikovana šizofrenija.

Pedofil s Grbavice uhapšen drugi put: Napastvovao i proganjao djevojčice od devet do 12 godina u parku i na putu do škole

Prilikom prvog hapšenja, Kamarić je negirao da je izlazio iz kuće i ulazio u park, ali roditelji koji su bili tu i zbog kojih je i pobjegao su posvjedočili o njegovim pokušajima.

Nakon nekoliko mjeseci, Kamarić je pušten kući, tačnije, u isti stan iz kojeg ima pogled na dječiji park. Od tada, kako nam je rečeno, roditelji prate djecu u školu i iz škole, smjenjujući se kako ne bi kasnili previše na posao.

Međutim, nažalost ova agonija kako djece, tako ni roditelja se ne završava pa je tako Kamarić jučer ujutro pokušao napastvovati još jednu djevojčicu koju je na svu sreću njena majka otrgnula iz njegovih ruku. Nakon toga je uhapšen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare