Petar Đokić: Ne postoji inicijativa ili zahtjev za eksploataciju litijuma u RS

Vijesti 31. jul 202412:42 0 komentara
N1

Zbog pokušaja otvaranja lažnih tema bez realne osnove, a u vezi sa temom litijuma koja je aktuelna ne samo kod nas, moram da ponovim da ne postoji nikakva inicijativa ili zahtjev za eksploataciju litijuma u Republici Srpskoj, izjavio je ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić.

Geološka istraživanja na području Lopara su završena i za eksploataciju niko nije podnio zahtjev. Na tom lokalitetu se ne provode nikakve aktivnosti tog tipa i takva opcija se u ovom času ne razmatra, poručio je Đokić.

Lažnom i izmišljenom pričom da se provode aktivnosti pripreme za eksploataciju litijuma u Republici Srpskoj, gradonačelnik i načelnik Bijeljine i Lopara dovode u zabludu stanovništvo i građane. Tražim da odmah prestanu sa manipulacijama i djelovanjem na toj osnovi“, navodi se u saopštenju iz Đokićevog ministarstva.

Jako je bitno i potrebno shvatiti ogromnu razliku između istraživanja i eksploatacije. Istraživački projekti su neophodni i korisni i kao naučna disciplina veoma afirmativni, ali ne moraju nužno da znače i da će doći do eksploatacije na određenoj lokaciji, dodaje se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!