Plastični hirurg otkriva koje estetske zahvate najviše traže žene i muškarci

Sarajevo će 23. juna biti domaćin prestižnog Međunarodnog simpozija plastične hirurgije na Danima Bosanskohercegovačko - američke akademije nauka i umjetnosti. Simpozij će obuhvatiti najnovija postignuća u regenerativnoj hirurgiji, inovativne metode rekonstrukcije, kao i primjenu naprednih tehnologija u plastičnoj hirurgiji.

Simpozij plastične hirurgije će voditi Dražen Erić i Alija Aginčić, na čelu sa Mahirom Tanović i uživo će se moći pratiti jedan od najinovativnijih operativnih zahvata iz ordinacije dr. Alije Aginčića. Radi se o zahvatu presađivanje masnog tkiva na lice u svrhu podmlađivanja. Gost Novog dana bio je doktor Alija Aginčić.

Najčešći zahtjevi za estetsku hirurgiju

“Metode plastične hirurgije su iste u svijetu, kao i ovdje u Bosni i Hercegovini. Mi smo ovdje mala država, mala klinika. Čim smo mala klinika mi smo prinuđeni da radimo sve. Ne radimo promjene spola. Sve druge stvari radimo na našoj klinici. Trebaju da se i mladi studenti odazovu simpoziju kako bi vidjeli koje su nove metode”, kazao je doktor Aginčić.

No, kako kaže imali su puno zahtjeva i za operaciju promjene spola.

“Imali smo puno zahtjeva. Ljudi koji dolaze iz inostranstva žele da ovdje urade, da prođu jefitnije. Bilo je dosta zahtjeva, ali mi smo ih preusmjerili na neke druge klinike”, naveo je.

Na pitanje koji su najčešći zahtjevi doktor u Novom danu je kazao:

“Najviše žene dolaze. Najviše traže operacije oko grudi, lica i jako puno noseva radimo na klinici. Uši, kapci, podočnjaci, liposukcije… Muškarci najčešće traže da se urade kapci, nosevi, postoje i oni koji žele da smanje grudi. Dosta onih koji dolaze sa nerealnim zahtjevima. Postoje oni koji su se zapustili, imaju 120 kilogram i onda žele pod svaku cijenu da se smanje. Takve zahtjeve pripremimo dijetom. Dosta njih pripremimo i uradimo operativni zahtjev”, kazao je.

N1 BiH

“Mlade djevojke žele povećanje grudi”

Doktor je kazao da se žene i muškarci javljaju najviše kada shvate i postanu svjesni da ima nešto što im smeta i žele to da riješe.

“Dolazi dosta i mladih ljudi. Većina mladih djevojka bi htjele da imaju malo veće grudi. Nekada sa razlogom, nekada i ne. Nekada zbog malih grudi imaju psihološke probleme zbog toga. Trendove diktira najviše serije i razne produkcije koje ne bi spominjao. Na novinarima je da mlade vraćamo tamo gdje je mjesto. Nisu realne slike na društvenim mrežama. U ogromim grudima, usnama nije ljepota, treba da bude sklad. Ne možemo sve kupiti. Ne treba da mladi budu ovisni o estetskoj hirurgiji. Imamo pacijente koji dolaze kada treba i kada ne. Uvijek savjetujemo pacijente kada je riječ o estetskoj hirurgiji, da rade ono što je dobro za njih. Nekada je manje bilo dostupno, sada je sve dostupno. Danas je sasvim normalno otići kod doktora i povećati grudi. Sada svi dolaze”, zaključio je Alija Aginčić u Novom danu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!