Plenković sutra u Sarajevu, poslao i poruku uoči dolaska

Vijesti 12. dec 202111:03 9 komentara
Andrej Plenković (Damir SENCAR / AFP)

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković sutra dolazi u Sarajevo.

Sastaće se sa predsjedavajućim Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom. Prema programu posjete, predviđen je svečani doček premijera Hrvatske na platou ispred zgrade institucija, nakon čega slijedi susret delegacija dvije zemlje.

U delegaciji Savjeta ministara, osim predsjedavajućeg Tegeltije, biće i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i ministar komunikacija i transporta Vojin Mitrović.

Nakon susreta delegacija predviđena je konferncije za novinare Tegeltije i Plenkovića u 10.30 časova u holu zgrade zajedničkih institucija.

Plenković će, potom, sutra razgovarati i sa članovima kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine.

Sastanak je planiran u 11.00 časova u Parlamentu BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine.

Plenković je jučer kazao da poruka s kojom ide u BiH je prije svega poruka i znak i signal prijateljstva, dobronamjernosti, poruke o cjelovitosti BiH.

“Poruka da sva tri konstutivna naroda i funkcioniranje institucija treba biti takvo da se svi osjećaju dobro i da svi trebaju biti zastupljeni”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje s kakvim porukama odlazi u Mostar i Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare