Počela Ljetna novinarska radionica N1, studentica iz Barcelone među polaznicima

Vijesti 05. jul 202117:16 > 06. jul 2021 16:21 0 komentara
N1

Nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, N1 je otvorila vrata mladim ljudima željnim učenja i ovladavanja vještinama modernog novinarstva. Ljetna novinarska radionica N1 počela je s radom danas i trajat će do 13. augusta. Među mladim polaznicima je i Ena Karić, studentica Međunarodnih odnosa u Barceloni.

“Za N1 sam čula samo najbolje stvari. Htjela sam da kroz međuanrodne odnose učim i da u budućnosti radim u političkim odnosima kroz medije. Zato sam se odlučila za ovu ljetnu radionicu, da dobijem iskustvo. Očekivanja su mi da dobijem znanje iz medija i da naučim kako da formurliram priču, istražim priču na pravi način i to prenesem u javnost”, kazala je Karić.

Amir Barleci je student druge godine Master studija na Odsjeku za psihologiju. Radio je na projektima o suzbijanju govora mržnje u medijima te prošao nekoliko medijskih radionica. Povjerenje je ukazao N1 televiziji.

“Želim steći dodatna znanja i kompetencije iz oblasti novinarstva koja mi mogu u budućnosti koristiti. N1 smatram za veoma profesionalan, objektivan medij koji svojim gledaocima pravovremeno donose tačne informacije iz epicentra dešavanja“, kazao je Barleci.

Kao društveno odgovoran medij, N1 sa sjedištem u Luxembourgu i produkcionim centrima u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, daje priliku polaznicima Ljetne škole da uz vrhunske TV profesionalce i poznate novinare N1 besplatno steknu osnovna znanja iz oblasti televizijskog i online novinarstva. Cilj Ljetne novinarske radionice N1 je da naši iskusni novinari pripreme studente i novinare za rad na televiziji i novim medijima, da im putem predavanja i praktičnog rada približe novinarski i redakcijski posao, upoznaju ih sa najnovijim trendovima u medijima, sa tehnikom i opremom koju svakodnevno koriste, da ih upute kako da usavrše svoj talenat za pisanje i izražavanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!