Građani Sarajeva i studenti šetaju za Azru i Almu: Očekujemo velike promjene!

Vijesti 25. jun 202318:08 0 komentara
N1/F.Z.

Medicinski fakultet u Sarajevu organizovao je danas memorijalnu šetnju za tragično stradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić. Studenti i građani Sarajeva su šetnju započeli ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu, odakle su stigli na mjesto stradanja.

N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.

Učiteljica Azre Spahić Mejasa Duhanović kazala je za N1 da je danas došla da pruži podršku Udruženju Medicinskog fakulteta u Sarajevu, ali i svim medicinarima, studentima Medicinskog fakulteta i drugim studentima u Bosni i Hercegovini.

“A sve sa porukom – da se Alma Suljić, Azra Spahić i naše dvije divne djevojke iz Bosanke Krupe, koje su na sličan način stradale prije nekolikog podina, ne smiju zaboraviti, nego nam trebaju biti motiv, da ne samo studenti Medicinskog fakulteta nego sve institucije koje su nadležne za omogućavanje bolje sigurnosti pješaka na ulici, konačno da barem one budu te koje će reći ‘dosta!’ i da se više nikada i nikome ne dogodi. Vjerujte, u Sarajevu ima mnogo tatinih sinova koji sa prozora svog stana vide fakultet Medicinski, Pravni, Ekonomski, a u koji i ne uđu, jer što bi oni učili, posao će dobiti preko veze”, rekla je Duhanović, dodajući:

“Voze tatini sinovi bijesna auta, bez vozačkog, čak se mogu malo i napiti, i to nekako u javnosti prođe, nekako se utiša”.

N1/F.Z./Učiteljica Mejasa (desno)

Naglasila je da još ništa nije dovedeno do kraja, te da svi zajedno očekuju velike promjene.

Kako je javila reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić danas se kod Medicinskog fakulteta okupilo oko 200 osoba koju na ovaj način odaju počast kolegicama koje su tragično stradale.

Studenti medicine u Sarajevu: “Nikada nećemo zaboraviti Almu i Azru”

Dvadesetšestogodišnjoj Almi Suljić jučer je klananja dženaza na Gradskom groblju Vlakovo.

Podsjetimo, Berberović je vozilom na pješačkom prijelazu udario tri osobe. Azra Spahić je preminula na mjestu nesreće, a dvije su odmah prevezene u bolnicu na ukazivanje pomoći.

Tužilaštvo KS predložilo pritvor Arminu Berberoviću zbog smrti Azre Spahić

Berberović je uhapšen dan nakon nesreće. Utvrđeno je da vozio pod dejstvom alkohola, brže od ograničenja i bez položenog vozačkog ispita.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!