Počela padati kiša u Jablanici, evakuisani građani pristižu u dvoranu

Vijesti 08. okt 202423:43 0 komentara
N1

Mirna Ždralović, novinarka N1 televizije javila se sa terena iz Jablanice rekavši da je počela padati slabija kiša.

Evakuacije se obavljaju i porodice koje pristižu vatrogasnim vozilima bit će smještene u dvoranu u Jablanici i to iz više mjesta oko Jablanice ne samo iz Zlata i Donje Jablanice koje su najviše pogođene poplavama.

Bez obzira na to što se vrše evakuacija ona i dalje nije moguća u pojedinim mjestima zbog uništene putne infrastrukture u Čeharima, Sovićima i drugim jezerskim naseljima.

Također, dvorana u koju će biti smješteni svi oni mještani koji nisu ranije pronašli sklonište kod članova porodice ili prijatelja ima kapacitet od 150 kreveta od čega je njih 50 rezervisano za spasioce.

Evakuaciju su najavili iz nadležnih službi, tačnije, iz Federalne uprave civilne zaštite navodeći da se ona mora obaviti kako bi se spriječile nove tragedije.

Direktor Civilne zaštite je poručio da je evakuacija pokrenuta prije padavina i da vjeruje da će proći sve bez problema.

Novinarka nam je rekla da su Jablaničani ponosni i zahvalni na večerašnjoj emisiji koju su organizovali N1, Nova TV i Pomozi.ba.

U večerašnjoj humanitarnoj večeri prikupljeno 1.234.393 KM za poplavljena područja

U večerašnjoj humanitarnoj emisiji je prikupljeno 1.234.393 KM uključujući donacije i pozive građana na humanitarni broj 17039.

Zahvaljujemo se svim građanima i kompanijama koji su večeras donirali novčana sredstva potrebna za sve one koji su pretrpjeli posljedice razornih poplava.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!